Αυτές είναι οι χώρες με τους πιο μορφωμένους κατοίκους

στις

To Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF), ένα μη κερδοσκοπικό ίδρυμα, κυκλοφόρησε τη λίστα με τις πιο μορφωμένες χώρες στον κόσμο, στο πλαίσιο της ετήσιας έκθεσης για την Παγκόσμια Ανταγωνιστηκότητα.  Η βαθμολογία (από το 1 έως το 7) βασίζεται στις απαντήσεις που δόθηκαν από ηγέτες επιχειρήσεων σχετικά με την ποιότητα του εκπαιδευτικού συστήματος της κάθε χώρας, καθώς και στις επιδόσεις των φοιτητών.  Πρώτη χώρα είναι η Σιγκαπούρη.

iceland11. ΙΣΛΑΝΔΙΑ

Βαθμολογία: 5.9

Η μικροσκοπική σκανδιναβική χώρα της φιλοξενεί περίπου 330.000 κατοίκουε. Αν και κατατάσσεται υψηλά στην παγκόσμια δείκτη, ξοδεύει λιγότερα χρήματα για την εκπαίδευση σε σχέση με άλλες σκανδιναβικές χώρες.

new-zealand10. ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ

Βαθμολογία: 5.9

Η Νέα Ζηλανδία διαθέτει ένα από τα πιο κορυφαία και καινοτόμα εκπαιδευτικά συστήματα στον κόσμο. Τον Σεπτέμβριο, η κυβέρνηση παρουσίασε σχέδιο εισαγωγής online μαθημάτων στην εκπαίδευση, προκειμένου οι μαθητές να μην υποχρεούνται να παρευρίσκονται στο πανεπιστήμιο ορισμένες ημέρες της εβδομάδας.

9. ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Βαθμολογία: 5.9

Η Αυστραλία είναι μια μορφωμένη χώρα και διαθέτει ένα ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό ενηλίκων με τριτοβάθμια μόρφωση, αφήνοντας πίσω της τον Καναδά, την Ιαπωνία, το Ισραήλ, την Κορέα, τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο.

8. ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ

Βαθμολογία: 5.9

Το 43% των ενηλίκων στην Αμερική διαθέτει πανεπιστημιακή εκπαίδευση, ενώ η χώρα διαθέτει το πέμπτο υψηλότερο ποσοστό στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, μια διακυβερνητική ομάδα των 34 ανεπτυγμένων χωρών.

norway7. ΝΟΡΒΗΓΙΑ

Βαθμολογία: 5.9

Η Νορβηγία διαθέτει υψηλά επίπεδα φορολογίας και επενδύει σημαντικά στην εκπαίδευση. Πιο συγκεκριμένα, κάθε έτος η χώρα προσφέρει μια δαπάνη ύψους 14.000 δολαρίων σε καθε μαθητή της πρωτοβάθμιας έως της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

denmark6. ΔΑΝΙΑ

Βαθμολογία: 5.9

Η Δανία είναι η χώρα του ΟΟΣΑ που δαπάνησε το μεγαλύτερο μέρος του πλούτου της για την εκπαίδευση, με τις συνολικές δαπάνες για τα εκπαιδευτικά ιδρύματα να αγγίζει το 7,9% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος της. Η εκπαίδευση είναι μια σημαντική προτεραιότητα της χώρας, της οποίας οι δαπάνες εκπαίδευσης στην πραγματικότητα αυξήθηκε ακόμη και κατά τη διάρκεια του οικονομικού κραχ του 2008-2010.

5. ΒΕΛΓΙΟ

Βαθμολογία: 6.0

Στο Βέλγιο, η τριτοβάθμια εκπαίδευση «πληρώνει»: Τα ποσοστά ανεργίας για τα άτομα με τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι μόλις 3%, με τους μισθούς των εκπαιδευτικών να φτάνουν ακόμη και τα 74.000 δολάρια ετησίως

4. ΕΛΒΕΤΙΑ

Βαθμολογία: 6.0

Η πλειοψηφία του πληθυσμού της Ελβετίας έχει ολοκληρώσει τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ενώ η χώρα ξοδεύει κατά μέσο όρο 16.000 δολάρια ανά φοιτητή κάθε έτος.

netherlands3. ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Βαθμολογία: 6.1

Οι Ολλανδοί έχουν σε υψηλή υπόληψη την εκπαίδευση. Μάλιστα, το ένα τρίτο των κατοίκων της χώρας από 25 έως 64 ετών είναι κάτοχοι πανεπιστημιακού πτυχίου, ένα ποσοστό σημαντικά υψηλότερο από το μέσο όρο του ΟΟΣΑ (24%).

2. ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ

Βαθμολογία: 6.2

Το εκπαιδευτικό σύστημα της Φινλανδίας είναι ευρέως αναγνωρισμένο και…ιδιαίτερο: Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές της χώρας επιλέγονται από το 10% των αποφοίτων της χώρας, ενώ είναι υποχρεωμένοι να διαθέτουν ένα μεταπτυχιακό.

sigapore1. ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ

Βαθμολογία: 6.3

Το εκπαιδευτικό σύστημα της Σιγκαπούρης είναι το πιο εξελιγμένο στον κόσμο, ενώ είναι επίσης γνωστό για την «ταχύτητα» και την αυστηρότητά του.

Advertisements