Η ναφθαλίνη στην "υπηρεσία" των κβαντικών υπολογιστών

στις

Μια ακόμα σημαντική ανακάλυψη που αφορά στους κβαντικούς υπολογιστές έκαναν επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Σίδνεϋ, η οποία αναμένεται στο μέλλον να ενισχύσει την απόδοση των υπολογιστών σε τέτοιο βαθμό που τα σημερινά συστήματα θα φαντάζουν απαρχαιωμένα.

Wave_TechnologyΟι κβαντικοί υπολογιστές είναι συσκευές που εκμεταλλεύονται χαρακτηριστικές ιδιότητες της κβαντομηχανικής για την επεξεργασία δεδομένων και την εκτέλεση υπολογισμών

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Nature, η ομάδα του Δρ. Mohammad Choucair έκανε αυτή τη νέα ανακάλυψη και βασίζεται στη χρήση χημικών ουσιών. Συγκεκριμένα, ο συνδυασμός της θερμοκρασίας ενός δωματίου με συγκεκριμένες χημικές ουσίες μπορεί να ενισχύσει το χρόνο που απαιτείται για την επεξεργασία των πληροφοριών.

naphthalenΚαίγοντας ναφθαλίνη (αριστερά) δημιουργείται ένας νέος τύπος χημικής ένωσης με βάση τον άνθρακα

Η υπολογιστική έρευνα που βασίζεται στη χημεία είναι πλέον διαδεδομένη, ωστόσο οι επιστήμονες βρίσκονται ακόμα λίγα βήματα μακριά. Ωστόσο, ο Δρ. Mohammad  Choucair υποστηρίζει ότι η πρακτική κβαντικών υπολογιστών θα μπορούσε να είναι εφικτή μέσα επόμενα χρόνια.

«Έχουμε κάνει τους κβαντικούς υπολογιστές πιο προσιτούς. Η χημεία μάς παρέχει τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε νανοϋλικά κατ’ απαίτηση, τα οποία θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη βάση τεχνολογιών όπως οι κβαντικοί υπολογιστές και να κάνουν ακόμα πιο ισχυρά και αποτελεσματικά τα υπολογιστικά συστήματα», δήλωσε ο ίδιος.

Πηγή

Advertisements