Υπήρξαν όντως τα «χόμπιτ» πριν 50.000 χρόνια; Η φυλή σε νησί της Ινδονησίας και η μυστηριώδης εξαφάνισή τους

στις

Τελικά υπήρξαν όντως τα συμπαθέστατα «χόμπιτ» που τα αντικρίσαμε για πρώτη φορά στην οθόνη στην τριλογία ο «Άρχοντας των Δαχτυλιδιών»; Μία νέα επιστημονική θεωρία υποστηρίζει ότι υπάρχουν όλο και περισσότερες ενδείξεις ότι μάλλον υπήρξαν.

102014885_Hobbits-caveΠρόκειται για μία αρχαία φυλή, τα μέλη της οποίας δεν ξεπερνούσαν το 1,6 μέτρα ύψος, χρησιμοποιούσε λίθινα εργαλεία και έζησε στο νησί της Ινδονησίας Φλόρες πριν από 50.000 χρόνια.

Σύμφωνα μάλιστα με το δημοσίευμα, η φυλή εξαφανίστηκε μυστηριωδώς, ενώ οι επιστήμονες πιστεύουν ότι οι Homo Sapiens χρησιμοποιούσαν τη φωτιά στη σπηλιά Liang Bua των χόμπι στο νησί Flores τουλάχιστον 41.000 χρόνια πριν.

Ήδη οι ερευνητές ψάχνουν να βρουν περισσότερα αποδεικτικά στοιχεία, καθώς μέχρι στιγμής οι επιστήμονες έχουν εντοπίσει τα ερείπια ενός μικροσκοπικού ανθρώπου στη σπηλιά Liang Bua το 2003. Οι επιστήμονες ερεύνησαν τα ερείπια που εντοπίστηκαν και έκρινα ότι τα οστά που εντόπισαν είναι μεταξύ 60.000 και 190.000 ετών.

Ο επικεφαλής της έρευνας από το Πανεπιστήμιο του Wollongong στην Αυστραλία δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Αυτό που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής είναι ότι τα χόμπιτ επέζησαν στη σπηλιά Liang Bua περίπου 50.000 χρόνια πριν», δήλωσε, ενώ υπογράμμισε πως απολιθωμένα ερείπια στο νησί Flores ηλικίας 70.000 ετών δείχνουν ότι τα πλάσματα αυτά ήταν πραγματικά ένα ξεχωριστό ανθρώπινο είδος. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν επίσης ότι τα χόμπιτ αποτελούσαν εξέλιξη ενός προγενέστερου ανθρωπίνου είδους το οποίο ονομαζόταν Homo Erectus.

Πηγή

Advertisements