Η αιολική ενέργεια ξεπέρασε την πυρηνική ενέργεια και έχει πλέον τη δυνατότητα να καλύψει τις παγκόσμιες ανάγκες κατανάλωσης

στις

Η αιολική ενέργεια ξεπέρασε την πυρηνική στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας σε όλο τον κόσμο, ενώ επίσης διαθέτει πλέον τη δυνατότητα να καλύπτει τις ανάγκες παγκόσμιας κατανάλωσης. 

anemogennitries-aioliki-energeia

Σύμφωνα με τα στοιχεία του συμβουλίου για το 2015, υπάρχουν εγκατεστημένα 432,42 γιγαβάτ αιολικής ενέργειας, μετά την προσθήκη 63 γιγαβάτ κατά το περασμένο έτος, 17 παραπάνω σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.  Συγκριτικά το 2015 υπήρχαν 382,55 γιγαβάτ εγκατεστημένης ισχύος σε πυρηνικούς αντιδραστήρες σε όλο τον πλανήτη.

Μεταξύ των χωρών που κινούνται πιο αποφασιστικά στην παραγωγή ηλεκτρισμού μέσω της αιολικής ενέργειας, η Κίνα, που είναι πρώτη στον κόσμο. διαθέτει τις περισσότερες μονάδες παραγωγής αιολικής ενέργειας σε λειτουργία, αντιπροσωπεύοντας το 33 τοις εκατό όλων των αιολικών εγκαταστάσεων στον κόσμο.

Την Κίνα ακολουθούν οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Γερμανία, η Ινδία και η Ισπανία. Η Ελλάδα βρίσκεται στην 24η θέση της σχετικής λίστας κάτω από το Βέλγιο, πέφτοντας μία θέση σε σχέση με το 2014.

Advertisements